Uitleg voor de standaard blokhut opties.

Gepubliceerd op 24/01/2022

Bij een blokhut worden nog vaak allerlei opties aangeboden, maar waar zijn die opties nou precies goed voor? Waarvoor heb ik deze precies nodig en heb ik ze überhaupt wel nodig? Hieronder leer je meer over een aantal standaard opties, zo kun je zelf beslissen welke je nodig hebt en welke je liever niet mee besteld.

Funderingsbalk

De blokhut dient op een vlakke, verharde ondergrond geplaatst te worden. Dit oppervlak dient verhard te zijn. Naast deze ondersteuning dienen funderingsbalken te worden gebruikt. Deze funderingsbalken dienen onder de onderste lagen van de blokhut te worden geschoven, zodat de wand niet direct wordt blootgesteld aan regenwater. De blokhut wordt door de funderingsbalken beschermd tegen vocht, schimmel en de levensduur wordt verlengd. We raden daarom sterk aan om één van de complete sets te bestellen.

spijkerset- bitumenkit- starters set

Een spijkerset bestaat uit asfaltnagels en spijkers die nodig zijn voor het bevestigen van dakpanelen en dakbedekking. Voor het afdichten van de coating van bijv. dakshingles wordt aangeraden een bitumenkit te gebruiken. We raden aan om 2-3 buizen bitumenkit te bestellen voor cabines/opslagruimten tot 9 vierkante meter. Bitumen is bij platte daken niet nodig. Een starters set omvat alle materialen zoals een spijkerset, eventuele kit en soms een storm verankering set. Een storm verankerings set bestaat uit metalen draadeindes die bevestigd worden aan de binnenzijde van de blokhut. Deze beschermt de blokhut bij hevige storm. Dit word bevestigd aan de onderste en de bovenste wandlaag.

Dakgootset

De dakgootsets zijn inclusief afvoerpijp en alle benodigde bevestigingsmaterialen. Maak uw keuze uit de kleur, de standaard kleuren zijn vaak: Antraciet of Wit. U heeft de afwerkplank nodig om de goten correct op het dak te kunnen plaatsen.

Beitsen
Hout moet behandeld worden. Het wordt aanbevolen om de tand en de groef van
de blokhut tijdens de bouw te behandelen met een impraline  en de buitenkant van de blokhut ongeveer 2-3 keer na de bouw te behandelen met een beits.

Impraline
U kunt dit product voorbehandelen met Impraline. Als u dit product met dit product behandelt, geeft het hout een extra beschermingslaag tegen vocht en schimmel. Deze stof is uitstekend geschikt voor het behandelen van de tand en groeven, of de gehele buitenkant van dit product. Impraline is slechts een voorbehandeling, u moet dit product na behandelen met impraline nog steeds beitsen. Je hebt ca. Er zijn 2 jerrycans nodig als je de mes en de groef en de hele buitenkant van dit product wilt bewerken. Als je alleen de mes en de groef van dit product wilt bewerken, heb je ongeveer 1 jerrycan nodig.